Akupunktur

Medicinsk akupunktur

Den medicinska akupunkturen som ges av legitimerad vårdpersonal i Sverige har sitt ursprung i den traditionella kinesiska medicinen men grundar sig helt på västerländsk medicinsk forskning.

 

Den har bevisad effekt vid olika smärttillstånd i kroppen som t.ex. ryggvärk, huvudvärk och artros. Behandlingen aktiverar kroppens egna smärthämmande system och påskyndar läkningsprocessen. Behandlingen är skonsam men kan ge behandlingsreaktioner så som trötthet, yrsel, eufori (lyckorus) och initialt även en tillfälligt ökad smärta.

 

Är du blodgivare? Då är det inga problem att ge blod efter att du fått akupunkturbehandling hos mig.

 

Rådgör med din terapeut om akupunktur är en lämplig behandlingsmetod vid just dina besvär. Ett behandlingstillfälle med akupunktur kan variera mellan 20-40 min och behandlingseffekten är långsiktig därför behövs 8-12 ggr för att uppnå bästa resultat.

 

Det tar tid att påverka de kroppsegna systemen som kört fast. Vid varje behandlingstillfälle stimuleras akupunkturnålarna 1-3 ggr för att uppnå ”Deqi” vilket betyder ”energins ankomst” slider4och det kan ge en utstrålande känsla av tyngd, domnad och värme, vilket i sin tur normaliserar energiflödet i kroppen nervbanor och läkningsprocessen startar.

bild2.jpg

Kontaktuppgifter

Sigurdsgatan 6

721 30 Västerås

info@napraspa.se

0760 - 266 277

Swish: 123 287 5839